Aşağıdaki adımları uygulayarak programın kullanımını baştan sona öğrenebilirsiniz.

Yıllık ücretli izin hesaplamasında aşağıdaki adımları tamamlayabilen bir kişi son adıma kadar gelebilmiş ise, programın tamamının kullanabilmiş ve öğrenmiş sayılmaktadır.

Dilerseniz badımların nasıl yapıldığını anlattığım videoyu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

  1. Personel sayfasında 16. satıra yeni kayıt olarak ya da tablodaki son kaydın üzerine, “11999” kodlu “Ali Öztürk” adlı kaydı ekleyin.
  2. Personel sayfasında”11999″ kodlu “Ali Öztürk” kaydı için “IK” ve “IK Uzmanı” olarak tanımlayın.
  3. Personel sayfasında”11999″ kodlu kayıt için işe giriş tarihini Bugünün tarihine göre 2 sene öncesini verin. Örnek: Bugünün tarihi 10 Ocak 2020 ise, işe giriş tarihi 10 Ocak 2018 olsun.
  4. Personel sayfasında”11999″ kodlu kayıt için doğum tarihini Bugünün tarihine göre 20 sene öncesini verin. Örnek: Bugünün tarihi 10 Ocak 2020 ise, doğum tarihini  10 Ocak 2000 olsun.
  5. Yukarıdaki veri girişine göre I ve K sütunlarında Yaş: 20 Kıdem: 2 olarak hesaplama yapıldığına dikkat edin.
  6. İzinler Sayfasında henüz 11999 kodlu çalışan için ilgili satırın üretilmediğine ve hesaplama yapılmadığına dikkat edin.
  7. İzinler sayfasındaki komut düğmesine (Çalışan Beyaz yakalı erkek) tıklanarak  11999 kodlu çalışan için izin hesaplaması oluşturulur.
  8. İlk yıl için, izin hak etmediği, 2. ve 3. yıl için ise 14’er gün izin hesaplandığı kontrol edilir.
  9. İzinler sayfasındaki A sütununda Sicil no’ya göre Filtre düğmesine tıklanarak, filtre kullanılarak 11999 koduna göre liste filtrelenir
  10. Hareketler Sayfasındaki ilk boş satıra geçilerek “11999”, “Ali”, “Öztürk” bilgileri girildikten sonra İzin Türü de  “Yıllık İzin” olarak girilir.
  11. Hareketler Sayfasındaki “11999”, “Ali”, “Öztürk” kaydı için izni hak ettiği ilk yılın Temmuz ayı (Geçen sene Temmuz) için 10 günlük izin ve Ağustos ayı için de 4 günlük olarak 2 satır izin girilir.
  12. Hareketler Sayfasındaki “11999”, “Ali”, “Öztürk” kaydı için izni hak ettiği ikinci  yılın Ağustos ayı (Bu senenin Ağustos ayı) için 10 günlük izin girilir.
  13. Hareketler Sayfasındaki düğmelere tıklanarak “11999”, “Ali”, “Öztürk” kaydı için izni hak ettiği ilk yıla ait tüm izinlerini kullandığı, ikinci yılına ait kalan 4 gün izine sahip olduğu gözlemlenebilir.
  14. YILLIK ÜCRETLİ İZİN FORMU sayfasına geçilerek O5 hücresindeki defter ikonuna tıklanarak açılan formda Arama bölümüne “11999”, “Ali”, “Öztürk” yazılarak Filtrele düğmesine tıklanır.
  15. ilgili Çalışan seçilerek (üzerine tıklanarak Mavi – Beyaz olarak işaretlendiğinden emin olunarak İzinler düğmesine tıklanır.
  16. Formda Hareketler sekmesinde “Göster” düğmesine tıklanır ve girilen tüm izinler göstertilir.
  17. Formda gözüken izinleri kapsayacak bir tarih aralığı girilerek Form Çıktısı düğmesine basılarak YILLIK ÜCRETLİ İZİN Formu otomatik doldurulur.
  18. Form çıktısı alınarak çalışana imzalatılarak özlük dosyasına ıslak imzalı bir şekilde kaldırılarak, saklanır.

İşte başardınız! Yukarıdaki 18 adımı uygulayarak Programı baştan sona bir örnek üzerinden kullandınız, tabi ki sizler daha karmaşık örnekler de deneyebilirsiniz.

====================================================================

Programı satın almaya hazırsınız, şimdi benimle iletişime geçebilirsiniz.

İyi Çalışmalar

Yorum bırakın